29 Март 2024

Вие сте тук

Брюкселското летище възстанови напълно дейността си

02.06.2016

От днес терминалът за заминаващи пътници на летището в Брюксел, поразен при атентата на 22 март, възстановява изцяло дейността си, съобщиха местни медии. На час летището ще може да обслужва по 28 излитания.


Остават в сила допълнителните мерки за сигурност с разполагането на военни и полицейски сили, но регистрацията на пътниците се извършва изцяло в терминала. Досега някои от пътуващите бяха регистрирани в палатки, издигнати пред сградата на аерогарата.


Отсега нататък в палатките ще бъде извършвана само предварителна проверка на документите за самоличност на пътуващите, на техните билети и багажи. Улеснен е достъпът на пристигащите и заминаващите до автогарата на летището.


Запазват се проверките на пристигащите автомобили, както и на пътниците, по преценка на военните и полицаите. Паркингът непосредствено пред аерогарата не е достъпен, но летището въведе безплатен престой до 15 минути на закрития паркинг за автомобилите на изпращачите и посрещачите.


Терминалът за заминаващи пътници бе разрушен от избухването на три бомби през март при атентат, за който отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава". При нападението загинаха 15 души, а 81 бяха ранени. Час по-късно бе взривена бомба и в метрото в Брюксел, където жертвите бяха 17, а ранените - над 200

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed