28 Март 2024

Вие сте тук

Бранимир Ботев: Бюджетът за туризъм ще бъде увеличен

21.11.2013

Туризмът формира все по-голям дял от брутния вътрешен продукт на страната, като по последни данни този показател е вече 13,6% при средно 9% за Европа. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев пред участниците в III-та Международна среща на туроператорите в Пловдив, съобщи пресцентърът на МИЕ.

 

Той подчерта, че значението на отрасъла за българската икономика постоянно нараства и доказателство за тази тенденция е фактът, че всеки осми лев в икономиката ни е генериран от туризма. Ето защо е необходимо той действително да бъде реализиран като приоритет, което може да се осъществи с дългосрочна стратегия и в постоянен диалог с бранша. Бюджетът за туризъм за следващата година ще бъде значително увеличен, увери още г-н Ботев.

 

Основна цел на двудневната среща в най-стария жив град на Европа е да се промотира България като целогодишна туристическа дестинация и в частност Пловдив и региона. Министерството на икономиката и енергетиката се включи в програмата с презентация за потенциала на страната ни да развива разнообразни и все по-конкурентни туристически продукти за морски, зимен, балнео-, СПА, културно-исторически и други видове туризъм.

 

Форумът дава възможност да се осъществят директни контакти в рамките на няколко бизнес срещи между чуждестранните участниците и местни туристически компании. В конференцията участват над 55 туристически фирми от 15 държави с над 100 делегати.

           

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed