18 Юли 2024

Вие сте тук

Без ключ в хотелската стая

11.11.2014

Смартфонът, който през последните години се превърна в истински мобилен офис, виртуален портфейл и средство за комуникация, тази есен се сдоби с още една уникална функция, която туристите със сигурност ще оценят по достойнство.

 

Starwood Hotels & Resorts обяви, че въвежда SPG Keyless, първата мобилна система, която позволява на гостите да използват смартфона си като ключ. От 5 ноември тя вече се използва в хотелите на брандовете Aloft, Element и W в цял свят.

 

SPG Keyless е еволюирала система за „умна“ регистрация на Starwood (Smart Check-in), която за пръв път се появи в хотелите с марката Aloft още през 2011 г. Днес, в партньорство с компанията Assa Abloy – лидер в заключващите системи, хотелската верига успя да направи пробив в тази сфера. Партньорството позволи създаването на нова брава с Bluetooth, чието програмно обезпечение позволява да се разпознае мобилното устройство на госта и да се включи към него.

 

SPG Keyless не само ще позволи на гостите да не се отбиват на рецепцията, но и да спестят време и да получат достъп до стаята си само чрез натискането  само на един бутон на телефона. Служителите в хотела от своя страна ще имат възможност да отделят повече време на общуването с гостите, което ще е по-лично и персонализирано, убедени са от хотелската компания.

 

Първите 10 хотела ще са в Северна Америка, Великобритания, Мексико, Сингапур, Хонг Конг и Катар. До края на 2015 г системата ще бъде въведена в 150 хотела с над 30 хил. хотелски стаи в цял свят.

 

На първо време SPG Keyless ще е достъпна само за потребителите на прогамата Starwood Preferred Guest, като впоследствие се очаква да е на разположение и на останалите гости.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed