25 Апр. 2024

Вие сте тук

Безплатни екстри чакат туристите по Черноморието

09.05.2011

 

Безплатен чадър и масаж без пари на плажа са част от екстрите, с които българските хотелиери ще привличат туристи това лято. Подготвени са бонуси и безплатни екстри за българите, съобщи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, цитиран от АСН.

Сред най-атрактивните оферти за българските туристи са безплатни чадъри и шезлонги на плажа, допълнителна закуска в 16 ч следобед, намаление с 15% на цената на all inclusive. Екстрите важат за ранно записване за море, но част от тях ще са валидни през целия горещ сезон.

Освен това хотелиерите ще осигуряват и безплатни екскурзии до местни забележителности. Те предлагат на българите масажи, сауна, фитнес и аниматори за децата им без пари.

Допълнителна безплатна нощувка при определен брой реализирани е стандартна опция, възприета от години от българските хотлиери.

Очакванията са за ръст и на чуждите туристи от Англия, Германия и скандинавските страни. Силно присъствие ще има през лятото и на сърби, македонци и руснаци.

За оживление говорят и планираните повече полети от Русия и Германия, които са едни от основните пазари за България. Затова би могло да се очаква увеличаване на туристите между 10-20 %. За по-добър сезон говорят също ранните записвания и резервациите, направени към настоящия момент. Те са 30 % повече в сравнение с миналата година., казва пред агенция „Фокус“ Любомир Панковски член на УС на Българската асоциация на туристическите агенции. Според него цените по Черноморието се стабилизират и хотелиерите вече предлагат намаления за ранни записвания вместо в последната минута.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed