29 Апр. 2024

Вие сте тук

Безплатните обиколки на Варна се възстановяват от 13 април

12.04.2013

Безплатната пешеходна обиколка на Варна на английски език отново ще се провежда по два пъти на ден от 13 април, съобщиха инициаторите на проекта Free Varna Tour. От тази дата започва новият сезон на безплатните пешеходни обиколки на град Варна на английски език- "Free Varna Tour". Проектът се провежда за втора поредна година в морската столица и обиколките по традиция ще са два пъти дневно - от 11:00 и 18:00, започвайки пред Катедрален храм "Успение Богородично".


Туровете са напълно безплатни и са отворени за гостите на града, без да е необходима предварителна резервация.

Специално за откриването на сезона на първата обиколка в 11:00 ще се проведе благотворителна обиколка за деца, лишени от родителски грижа от дома в с. Бързица, Провадия. Участие ще вземат 27 деца. След обиколката е предвиден обяд за децата.
За миналия сезон Free Varna Tour вече може да се похвали с над 1500 англоговорящи гости от разнообразни държави от 6 континента- САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Испания, Чили, Бразилия, Япония, Китай, Южна Африка и много други. Много варненци също се присъединяват към безплатните турове и имат възможност да преоткрият града си и да научат много интересни факти за историята му.


Основната цел на обиколките е да подчертаят и засилят имиджа на Варна като дестинация не само за морски туризъм, но и като културен център и да допринесат за добрата репутация на града сред чуждестранните гости. Проектът се стреми да запознае гостите на града с историческото и културно наследство на Варна и България. Обиколките се провеждат и на национални празници, независимо от лошо време, дори и само един гост да реши да се включи.


Проектът "Free Varna Tour" е част от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза " Фрий София Тур" , което провежда идентични безплатни пешеходни обиколки в градовете София и Пловдив, както и други проекти с цел популяризиране на България. Към момента екипът на сдружението е развел над 27 000 гости от над 125 държави по целия свят.


"Free Varna Tour" се осъществява с подкрепата на Община Варна и Дирекция "Култура" и в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на култура 2019.


Повече информация за проекта може да намерите на новата интернет страница на проекта www.freevarnatour.com.

През зимата също има обиколки, но сa с предварителна заявка. Тази година туровете ще бъдат ежедневно до 13 октомври.





Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed