01 Май 2024

Вие сте тук

БАХА обяви Хисаря за СПА дестинация за 2011

13.06.2011

hissarya ceremonya spa destinations

Снимка: БХРА

 

Хисаря вече е сред лидерите на СПА туризма на Балканите заедно с Велинград и Сандански. Той се развива много бързо като инфраструктура и е добър пример за това как България, позната само с морските и зимните курорти се превръща в дестинация на четирите сезона. Това заяви в Хисаря председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благоя Рагин по време на конференция за развитието на СПА туризма. В петък кметът на Хисаря Георги Пирянков получи отличието „СПА дестинация на 2011 г.“ на официална церемония от председателя на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и шеф на албанските хотелиери Зак Топузи.

Заедно с него за церемонията пристигнаха шефът на сръбските хотелиери Бранко Кривокапич, на македонските Дончо Таневски, на косовските хотелиери Алиа Бериша. За пръв път рамо до рамо застават представители на Косово и Сърбия и работят заедно в рамките на Алианса, коментира председателят на БХРА Благой Рагин по този повод. Той припомни два от девизите, около които се обединиха хотелиерите от балканските държави: „Заедно можем повече“ и „За съседите – или добро, или нищо“.

Заместник-председателят на Българската асоциация за балнеология и СПА туризъма Златко Златанов поздрави общината за инфраструктурата, чистотата и зеленината в града, но препоръча на местните власти да си помислят повече за развлечения за цялото семейство. За кратко време входове и походите към Хисаря се промениха, посреща ни един зелен град с дизайнерски оформени паркове и зелени площи, каза още Златко Златанов.

В момента Хисаря разполага с 12 хотела и още шест бази, които също предлагат възможности за рехабилитация. Общият брой на леглата е около 3000. Туристическите нощувки през 2010 година бележат ръст спрямо предходната с 27 процента, сочат данни на общината.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed