29 Апр. 2024

Вие сте тук

Банско с най-висок кредитен рейтинг

27.06.2011

Община Банско е с най-висок кредитен рейтинг, съобщиха от общината, цитирайки постановление на Министерския съвет за определяне на условията, критериите и реда за финансово подпомагане на общините за достъпа им до финансиране от Фонда за органите на местно самоуправление в България „ФЛАГ” – ЕАД.

С интегрална оценка 87,16% за периода 2008-2010г., община Банско се нарежда на първо място по кредитен рейтинг, следвана от общините Несебър и Царево, съобщиха от пресцентъра на курортната община.

Кметът на община Банско Александър Краваров заяви, цитиран от "Дарик нюз", че е изключително доволен от оценката, която се дава на общината и особено от перспективите за развитие на Банско в близките 5 години. „Класирането на Банско на първо място по кредитен рейтинг в страната дава много голямо предимство на общината и на частния бизнес пред  българските и чуждестранните финансови институции. За да бъде постигнато това високо признание, заслуга имат служителите на Общинска администрация – Банско, както и бизнесмените от града и общината.

Оценката показва, че вървим в правилната посока. Банско вече не е само известен зимен и летен център, но е и финансово стабилна община, която въпреки проблемите на световната икономика, се развива и ще продължава да се развива още по-добре”, каза той.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed