20 Апр. 2024

Вие сте тук

Балканска конференция по СПА и уелнес ще се състои в Албена

02.09.2011

Балканска конференция ще събере широк кръг от специалисти в областта на спа, уелнес и медицинския туризъм от България, Турция, Гърция, Сърбия, Хърватска, Босна, Херцеговина, Македония, Албания и Румъния, съобщиха от пресцентъра на курорта "Албена", който ще бъде домакин на проявата от 21 до 23 септември. Националната асоциация по спа и уелнес туризъм, Турската асоциация на курорти за спа и здраве, Спа мениджър клуб в Гърция са организатори на форума.

Конференцията ще представи най-новите тенденции в развитието на този вид туризъм и специфичните природни ресурси, с които разполагат Балканите. Ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между балканските държави, за да стане спа и уелнес индустрията в региона по-конкурентноспособна.

Президентът на Турската асоциация на курортите за спа и здраве професор д-р Зеки Карагюл, генералният секретар на Сръбската спа асоциация Владан Вескович, Йозеф Палинкас - директор на клъстер за здраве във Войводина са сред лекторите на конференцията. На форума ще бъдат представени Велинград като спа столица на Балканите, минералните води в района на София, термалният туризъм в Измир и Чешме, Турция и други.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed