24 Апр. 2024

Вие сте тук

Аудиогид на пет езика ще представя забележителностите в Балчик

09.12.2013

Аудиогид с програма на пет езика ще представя забележителностите в Балчик, съобщиха от общината. Общо 100 устройства ще бъдат закупени за туристите, които ще могат да изслушат едночасова програма на български, английски, руски, немски, румънски език при посещение на късноантичната и ранносредновековна крепост "Дионисополис", на старата мелница и на текето "Як Язълъ Баба - Свети Атанас" край село Оброчище.

 

Проектът се финансира с над 5,5 млн лв. по оперативната програма "Регионално развитие". Крепостта "Дионисополис", която заема площ от 360 декара, е сочена от специалистите сред най-мащабните в целия Византийски свят. В стогодишната мелница, която е била сред най-модерните индустриални обекти на Балканите, с части от стари машини и технологични линии ще бъде уредена музейна експозиция "Пътят на зърното". Ще бъде подобрена туристическата инфраструктура и около големия култов комплекс в село Оброчище, изграден през 16-и век.


В рамките на проекта общината ще закупи и многофункционална модулна конструкция за изграждане на сцени, изложбени пространства и други за различни културни събития. Общината вече обяви обществена поръчка за доставка на съоръжения, оборудване и обзавеждане за трите туристически обекта. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 януари догодина.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed