29 Апр. 2024

Вие сте тук

Американски студенти впечатлени от природните и историческите забележителности на България

09.05.2011

Група американски студенти, които са на посещение в Шумен, са впечатлени от природните и исторически дадености на региона, съобщи Darik news.

14 студенти от Мичиганския държавен университет, които се обучават в бизнес специалности, са в града по проект, одобрен и финансиран от Министерството на образованието на САЩ. Целта е американските студенти да се запознаят с местната икономика, както и да се постави началото на бъдещо сътрудничество между американски и български фирми. Студентите са посетили село Мадара и Велики Преслав. Преди да дойдат в България в продължение на 3 месеца те са изучавали български език, запознали са се с историята и културата на страната.

Те оцениха възможностите за туризъм, които предоставя регионът. Като недостатъци студентите посочиха лошата инфраструктура, сградите от социалистическия период и лошата хигиена на обществените места. Те се поинтересуваха и защо младите хора напускат града и страната и търсят реализация в чужбина. Гостите споделиха още, че според тях страната ни не рекламира достатъчно туристическите си обекти на американския пазар.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed