27 Апр. 2024

Вие сте тук

АЕК „Златоград“ – с голямата награда на Read&Travel

15.04.2014

АЕК „ЗЛАТОГРАД”  спечели Голямата награда на журито на конкурса Read&Travel за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2013 г . Отличието бе присъдено за възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години”. Председателят на журито Соня Алексиева връчи наградата на   г-н Пламен Симеонов, представител на комплекса.

 

Второто идание на конкурса Read&Travelсе състоя в рамките на Международната туристическа борса „Културен туризъм“, проведена от 10 до 13 април във Велико Търново.

 

В няколко категории се състезаваха силни претенденти за отличията за най-интересно туристическо издание, най-професионален туристически уебсайт, най-оригинален плакат  и устойчиво събитие в областта на културния туризъм.

 

 

Наградата за най-интересни туристически издания за 2013 г бе присъдена на ОП „ТУРИСТИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ” към Столична община  - за поредица имиджови брошури „Древна, средновековна, модерна София” на Столична община. Адриана Момчилова, ръководител на международен отдел „Маркетинг и реклама”, получи отличието от  г-н Нейко Генчев, управител на издателство „Фабер” и член на журито.

 

 

 Като най-оригинален плакат за събитие в областта на културния туризъм за 2013 г. бе отличен плакатът на международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата на музей „ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА” – гр. ГабровоЦветомир Бояджиев, управител на Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов” ЕООД и член на журито, връчи наградата на Йонка Агалова, началник отдел Туризъм в Община Габрово.

 

 

 

Надпреварата за най-професионален туристически сайт за 2013 спечелиОбщина ТРЯВНА с  културно-информационния си сайт.  Ралица Даскалова, ръководител на отдел Бизнес на вестник 24 часа и член на журито (вдясно), връчи наградата на Юлия Нинова, директор на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство.

 

 

 

Наградата на журито за устойчиво събитие в областта на културния туризъм отиде при АЕК „ЕТЪР” – гр. Габрово, за традиционния „Еньовден в „Етъра”. Доц. д-р Ангел Гоев, директор на АЕК „Етър”, получи наградата от ръцете на Екатерина Геловска, главен редактор на „The Experts”, член на журито.

 

  

 

Журито открои креативното участие на Съвета по туризъм – Пловдив и неговия плакат „Дефиле на младото вино”, както и албума „Художници от Поморие”, издаден от едноименната община, които получихапредметни награди на Министерство на икономиката и енергетиката. Ани Хараламбиева от  дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма” на МИЕ, член на журито, връчи наградите на Петър Лазаров, директор на ОП „Туризъм” към Община Пловдив, и  Магдалена Шентова от Община Поморие.

 

Наградата на БХРА за принос в развитието на културния туризъм член на асоциацията за 2013 г. бе прис дена на хотел Севлиево Плаза  за подкрепа на проекта „Средновековен град и крепост Хоталич”. Тя бе връчена от г-жа  Соня Алексиева.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed