19 Ян. 2022

Вие сте тук

Руският туристически съюз обеща помощ на АВРОРА-БГ

04.07.2018

Северозападното подразделение на Руския туристически съюз (РТС) обеща правна помощ на клиенти на туроператора Аврора-БГ, който спря на 2 юли летните чартърни полети от Санкт Петербург до България и Черна гора.  Като причина за спиране на чартъната програма туроператорът посочи значителното изменение в стойността на чартърните полети.


По-рано Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) съобщи, че Аврора-БГ е уведомил в официално писмо партньорите си за прекратяването на летните чартърни програми в България и Черна гора от 2 юли 2018 година.


Директорката по маркетинга на туроператора Елена Бутенко посочи днес пред ТАСС, че приоритет на компанията сега е осигуряването на пълната реализация на програмата за детски полети за всички планирани детски групи - навременното връщане на тези, които се намират в тези страни, и за тези, които потеглят натам.


Аврора-БГ е преговаряла със своите партньори за предоставяне за сметка на депозита на блок от места в самолета, за да могат детските групи да пристигнат в оздравителните лагери в България. Преговорите не са приключили, но днес детската група е отлетяла, обясни представителката на компанията.


Бутенко добави, че се полагат усилия за осигуряване превоза на туристите за сметка на на депозита или с доплащане на билетите, за да се върнат в дните, посочени в разрешителните.


Аврора-БГ публикува на сайта си информация, че ще приема от клиентите заявления за възстановяване на парите, жалби и искове в писмен вид в офиса и по електронната поща.


В офиса на компанията в Санкт Петербург е спокойно и няма опашки.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed