03 Март 2021

Вие сте тук

Традиционният Римски пазар се открива в Русе

15.09.2017
Снимка: 
РИМ Русе

Оригинални възстановки и атрактивни демонстрации, представящи всекидневни практики, игри и картини от римско време, ще видят посетителите на шестото издание на Римски пазар на Сексагинта Приста, който започва днес в Русе, съобщиха организаторите от Регионалния исторически музей.

 

На територията на кастела са разположени шатри, на които местни фермери предлагат своята продукция – млечни и пчелни продукти, хляб и други храни от лимец. Майстори от различни части на страната демонстрират автентични занаяти от епохата на римляните – сечене на монети, грънчарство, плетене и изработване на накити. На разположените щандове могат да бъдат видени също рисунки върху стъкло, квилинг и декупаж, изделия от природни материали, мъниста. Свои продукти показват и организации на хора в неравностойно положение. Традиционно и тази година на римския пазар се предлагат храни и напитки от римската кухня като леща, овесени ядки, маслини, риба, вино.

От 16.00 часа днес (15.09.2017г.) студия „Камила Джуниър“ към Регионален исторически музей – Русе ще представи „Приказка за Ромул и Рем“. В събота (16.09.2017 г.) след 11.00 ч. ще бъде направена демонстрация на автентични бойни техники от римско време.

 

Входът за римския пазар е 1 лв. Всички посетители и гости, които са под един метър, са освободени от входни такси.   

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed