27 Февр. 2024

Вие сте тук

Наплив от чуждестранни туристи в Памуккале

13.08.2017

За разлика от миналогодишния мъртъв сезон,  когато в Памуккале почиваха главно местни туристи, през тази година се наблюдава значителен прилив на чуждестранни туристи в турските курорти, съобщиха турските медии. Пристигат туристи от европейските държави, от Китай, Япония, Южна Корея, казва Гази Мурат Шен, председател на Асоциацията на туроператорите и хотелиерите в град Денизли, в района на който се намира Памуковата крепост.

По думите му туристическият сектор на Турция е преодолял кризата от миналогодишния сезон и е налице значително оживление и интерес, специално към Памуккале.


"Чуждестранните туристи предпочитат главно морските курорти. Но в последно време има значителен ръст в посещенията на Памуккале, особено от туристи от далекоизточните страни, които се впечатляват от травертините и чистотата на природните феномени. Мнозина от тях казват, че са дошли за пръв път, но били силно впечатлени и че пак ще дойдат. Значителен е ръстът в посещенията на туристически групи от европейските страни и Балканите, включително от България, а също от Русия, които са фенове на спа почивките. Много са популярни и еднодневните турове до Памуккале, които се организират за туристите, почиващи в морските курорти", допълни председателят на Асоциацията на туроператорите и хотелиерите в Денизли.

 

Памуккале е природна и историческа забележителност на Турция, известен спа и курортен център. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално наследство, датира от епохата на Римската империя.

 

Минералните извори на Памуккале и образувалите се от калциевите натрупвания през вековете травертини с бял цвят, по които тече бистра вода, са дали и името "Памуковата крепост".
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed