04 Авг. 2020

Вие сте тук

Нова стачка предстои на летището в Барселона

03.08.2017

Служителите, отговарящи за сигурността на летището "Ел Прат" в Барселона започват от утре стачка, която ще бъде последвана от обща стачка от 14 август. Така възниква опасност значително да се удължат опашките за летовниците на това важно за туризма летище, предаде АФП.


Частичната стачка предвижда прекъсване на работата утре, в неделя и в понеделник, а също и през идната седмица. От 14 август стачката ще бъде безсрочна.


Служителите обаче ще бъдат ангажирани да изпълнят на 90% задълженията си, както обяви префектурата в Каталония, поясни за АФП Хуан Карлос Хименес, говорител на стачния комитет на служителите от Еулен (Eulen), частната компания, която отговаря за сигурността на летището.


Протестиращите мотивират стачката си с липсата на достатъчно персонал и пренатовареността на близо 360-те служители.


Броят на пътниците, обслужвани от летището в Барселона, се е увеличил с над 60 на сто между 2009 и 2016 година, припомня АФП.

 

В края на миналата седмица наземният персонал на летището стачкуваше, което предизвика истински хаос. Причина бе протест на служителите на националния испански превозвач «Iberia», които блокираха пистата за излитане срещу плановете за съкращения. Резултатът бе 544 отменени полета и над 7 хиляди пътници, блокирани на летището.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed