28 Септ. 2021

Вие сте тук

Над 80% от българите одобряват проверките по плажовете

29.08.2017

С огромно мнозинство българинът подкрепя проверките по плажовете на Черноморието. Това показва проучване, публикувано днес от Галъп Интернешънъл. 81% от анкетираните са за спазване на правилата в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.

 

Изключение, но само до известна степен, в това отношение са младите хора до 30-годишна възраст, но дори и сред тази възрастова група като цяло преобладава подкрепата за повече ред в туризма у нас,показва още проучването.

 

 

 

Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите на страната и през това лято, показва проучването.  В сондажа 37% заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души. А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над милион и триста хиляди. Ако към тях се прибавят и децата,  това означава, че близо половината от населението на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие през този сезон. С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София.

 

В чужбина до момента са почивали около 350 хил. българи. Още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната, възползвайки се от есенните промоции. Други седемстотин хиляди пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието.

 

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято.

Дейността на Министерството на туризма се одобрява от малко повече от половината от пълноленитне граждани, а близо една трета са по-скоро критично настроени. Същевременно контролът по плажовете от страна държавните институции среща подкрепата на над 80% от интервюираните.

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed