19 Ян. 2022

Вие сте тук

Румънците са похарчили над 3 млрд евро за пътувания в чужбина

17.07.2018

През 2017 г. румънците са похарчили рекордна сума за посещения в чужбина, пише днес в. "Зиарул финанчиар".  Общо 3,1 милиарда евро са изразходвали за пътувания зад граница, което е с един милиард повече спрямо предходната година и е най-високата сума през последните 10 години.


През първите пет месеца на тази година румънците са похарчили в чужбина 1,3 милиарда евро, което е с 200 милиона евро повече спрямо същия период на миналата година, съобщава още "Зиарул финанчиар", като се позовава на данни на Националната банка на Румъния.


Същевременно за периода януари-май 2018 г. чуждестранните посетители са похарчили по-малко пари в Румъния - 816 милиона евро, което е увеличение от само 3,4%. Така балансът в туризма остава на дефицит от 489 милиона евро, коментира "Зиарул финанчиар".


Тези показатели са релевантни за развитието на туризма, пише изданието. Все повече румънци пътуват с цел туризъм в чужбина, докато Румъния не успява да привлече повече средства от чуждестранните посетители и продължава да изостава по брой на чуждестранни туристи, посочва вестникът.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed