28 Март 2024

Вие сте тук

Rezidor Hotel Group с първия в България хотел Park Inn

08.12.2010

 


THExperts


Rezidor Hotel Group, една от най-бързо развиващите се хотелски компании в света, официално представи снощи Park Inn Sofia – първия хотел на бранда Park Inn в България. Домакини на събитието бяха генералният мениджър на хотела Кристиан Дангел и регионалният вицепрезидент на Rezidor Hotel Group за Германия, Австрия, Йорг Шифман.Швейцария, Италия, Испания и Югоизточна Европа.

Хотелът е юбилейният 100-ен проект под бранда Park Inn by Radisson. В процес на изграждане в момента са още 40 хотела в различни часкти на света.

„Park Inn by Radisson предоставя високо качество за цената, на която предлага услугите си. В Park Inn Sofia топлaта, сигурна и спокойна обстановка, персоналното обслужване, фокусирано и върху най-дребните детайли, следването на философията „Да, аз мога!“, както и атрактивните цени ни правят разпознаваеми от множеството”, каза генералният мениджър Кристиан Дангел.

Park Inn Sofia е открит през 2005 г. първоначално под името Greenville Hotel, собственост на FPI Hotels Resorts. От лятото на 2010 той преминава в собственост на гръцкия инвестиционен фонд Bluehouse Capital и Rezidor Group поема управлението.

Защо сега

Запитан от THExperts защо компанията прояви интерес към управление на хотел сега, в период на криза, а не по време на инвестиционния бум преди няколко години, Йорг Шифер отговаря, че това до голяма степен се дължи на добрия хотел. „Освен това Източна Европа е важен регион за развитието на Park Inn by Radisson. Ние с нетърпение очакваме да позиционираме Park Inn Sofia на пазара и активно търсим допълнителни възможности за бизнес в България”, коментира Йорг Шифман.

Базата

Сградата разполага със 77 стаи и 36 апартамента със съвременен и стилен дизайн в съответствие с модерната идентичност на марката Park Inn. Хотелът има още ресторант с открита тераса, 2 бара и 2 заседателни зали. Спортният и уелнес център включва закрит плувен басейн, фитнес зала и помещения за процедури. Хотелът разполага с отличен достъп до множество бизнес паркове, като в непосредствена близост е бизнес център Експо 2000.

Летящ старт

Въпреки че влязохме в хотела през август, когато за градските хотели сезонът е нисък, а през следващите месеци трябваше да извършим реконструкцията, заетостта в хотела е вече 68% при 75% при предишното управление, каза Дангел. Според него целта е да се постигнат резултати близки до 100% заетост. Парк ин ще работи в тясно сътрудничество със софийския Радисън, но като като компании от една верига няма да се конкурираме, каза той.

Малките камъчета

За малките камъчета - но не онези, които обръщат колата, а тези, които изграждат бизнеса, Дангел казва: "Една сграда се строи бавно, прибавяйки камък върху камък. Така се гради и репутацията на един хотел". Той се надява след доброто начало хотелът бързо да стане разпознаваем. Окуражава го една истинска история, която той сподели. Няколко дни, след като от Rezidor поели мениджмънта на хотела, пристигнал приятел на собственика. И тъй като предполагал, че в София никой няма да знае за Park Inn, казал на таксиметровия шофьор на летището да го закара в Грийнвил. „Господине, Грийнвил вече не съществува, има Park Inn хотел“, му отговорил шофьорът. Според Кристиян Дангел това е добър признак и едно окуражаващо начало.

Персоналът

Персоналът в хотела е близо 50 души, които са наети специално за работа по новия проект. На въпроса защо не са задържали част от предишния персонал на Грийнвил отговаря, че са имали такова желание, но клаузите в договорите на бившите служители не го позволили. Посочва, че служителите вече са преминали обучение по стандартите на веригата и че обученията ще продължат във всички звена.

Конкуренцията

Кристиян Дангел осъзнава, че ще трябва да работи в силна конкуреснтна среда. София разполага с добри четиризвездни хотели, най-новите от които са "Берлин парк" в Бояна и Best Western Thracia Hotel в центъра на София. Строят се и нови, единият от които ще е под бранда Garden Inn, един от подбрандовете на Хилтън.

Не се притеснявам от конкуренция, но се притеснявам от нелоялната конкуренция. Не ми е приятно да бъда шпиониран, каза Дангел и поясни, че в хотела вече са идвали съгледвачи на конкуренцията. „Няма нищо лошо да отидеш и да видиш хотела на конкурентите, и аз съм го правил, но преди това се обаждам по телефона, представям се и колегите никога не са ми отказвали“, споделя той първото си голямо разочарование в София.

Веригата 

Rezidor Hotel Group е една от най-бързо развиващите се хотелски компании в света. Групата разполага с портфолио от над 400 хотела в експлоатация и в процес на разработване с 86 300 стаи в над 60 страни. Rezidor притежава марките Regent – в луксозния сегмент, Radisson Blu Hotels & Resorts – във високия, Park Inn by Radisson – в средния и Country Inns & Suites – в бюджетния клас, в Европа, Близкия изток и Африка. Благодарение на международния лицензионен договор с емблематичната италианска модна къща Missoni, Rezidor поддържа и развива нов лайфстайл бранд – хотел Missoni.

 

 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed