29 Март 2024

Вие сте тук

25% ръст на нощувките в Амстердам, направени пред Airbnb

16.03.2018

Броят на нощувките в Амстердам, резервирани чрез онлайн платформата Еърбиенби (Airbnb), значително е нараснал през 2017 година въпреки ограниченията, наложени на собствениците на жилища от градските власти. Това показва  проучване на Colliers и Hotelschool The Hague, цитирано от Ройтерс.


Амстердам, който е известен с по-свободната си политика към наркотиците и проституцията, ограничи до 60 дни възможността един собственик да предлага в платформата жилището си под наем през 2016 година, а през октомври започна да изисква предварително уведомяване за резервациите.


Въпреки това, според публикуваното проучване, нощувките, резервирани през Еърбиенби в Амстердам миналата година, са се увеличили с 420 00 до 2,1 милиона или с 25%.


Говорител на Еърбиенби посочи, че според данните на самата компания броят на предлаганите апартаменти в платформата расте умерено.


Докладът се появява няколко дни преди местните избори в Амстердам, на които гореща тема са проблемите, предизвикани от туризма, недостигът на жилища и скочилите цени, за което частично е обвиняван Еърбиенби.


Според проучването сега Еърбиенби има дял от 12 процента от резервациите за нощувките в града, а 38 процента от предложенията в платформата са на хора или компании, които имат най-малко две жилища.


В началото на седмицата холандският национален парламент прие предложение, с което се настоява туризмът в други части на страната да бъде рекламиран активно, за да се облекчи струпването в Амстердам.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed