19 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотелите с екосертификат са по-ефективни

06.04.2014

Сертифицираните екохотели имат двойна полза от това – от една страна, те работят по-ефективно от останалите, а от друга – привличат повете посетители. Това показва ново проучване на Cornell Center for Hospitality Research.

 

В проучването е изследвана оперативната ефективност на значителен брой американски хотели, използвайки данни за представянето им на анализаторската компания PKF Hospitality. Резултатие от него показват, че хотелите, които са получили „еко-сертификата“ на Travelocity.com, в много отношения функционират по-ефективно, отколкото хотелите без такъв сертификат.

 

В условията на засилваща се конкуренция ръстът на продажбите и маркетинговият дял на хотела зависят до голяма степен от устойчивото му развитие, но това не е единственото им предимство, смята един от изследователите, Роит Верма. Според него устойчивостта има значително повече предимства, отколкото се виждат непосредствено на пръв поглед. Това опровергава опасенията на хотелските оператори, че преминаването към устойчиво управление на хотела, което е доста скъпо, ще  му донесе предимно финансови негативи.

 

Изследването се базира на данни на PKF Hospitality, предоставили данни за разходите на хотелите. В него са проучени както разходи, свързани с гостите, както и тези, които са присъщи на хотела. И в двете категории разходите са  значително по-ниски при екосертифицираните 4-звезди хотели, показват резултатите, а при 3- и 5-звездните са по-ниски, но разликата не е толкова съществена.

 
Travelocity.com, дъщерна компания на  Sabre Hospitality Solutions, е въвела собствен екосертификат, с който удостоява партниращите й хотели. Отличието се присъжда на хотели, които са  доказали екоориентацията си и са притежатели на сертификати, присъдени от други организации – например, EnergyStar, LEED или британската Green Tourism Business Scheme. Изискването е сертификатът да бъде потвърден от независим одит.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed