20 Апр. 2024

Вие сте тук

Първите туристи пристигат на 20 март в Албена

18.02.2016

Първите групи чуждестранни туристище пристигнат през март в черноморският комплекс "Албена". Гостите от Германия ще почиват по балнеопрограми от 20 март, съобщи Красимира Стоянова, ръководител на отдел "Продажби" във ваканционното селище.


Първите записвания за новия сезон показват, че интересът  към Северното Черноморие и курортният комплекс е повишен. Очаква се ръст на германския пазар, на туристите от Бенелюкс, Чехия и Полша.

 

Прогнозата е и за около 10% повече туристи от Русия да почиват в курорта през идващото лято. Засега руският пазар е в застой, руските летовници предпочитат вътрешния туризъм заради курса на рублата, коментира мениджърът в черноморския комплекс.


Красимира Стоянова добави, че представители на "Албена" ще участват в кръглата маса на 25 февруари в Москва за перспективите в развитието на туризма между България и Русия. Черноморският комплекс ще представи новостите за лято-2016 и на националния щанд на международната туристическа борса INTOURMARKET в Москва в дните между 19-22 март. Тогава ще има и по-ясна прогноза за туристопотока към българското Черноморие.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed