29 Март 2024

Вие сте тук

Международна борса "Културен туризъм" открита във Велико Търново

14.04.2016

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Велико Търново Даниел Панов откри днес XIII Международно туристическо изложение "Културен туризъм" в старопрестолния град.

 

“Всяка година В. Търново посреща все повече туристи. Това е благодарение на усилията на местната власт, на туристическия бранш и на всички великотърновци. Велико Търново е водещ в превръщането на България в туристическа дестинация”, заяви министър Ангелкова и увери, че старата столица може да разчита на Министерството на туризма във всяко едно отношение

 

През далечната 2003 г. тук се събрахме група съмишленици и започнахме да говорим за първи път за културен туризъм. Тази 13-а годишнина в никакъв случай не е фатална. На Велико Търново подхожда това изложение да бъде в нашия град”, заяви при откриването кметът на общината Даниел Панов.

 

Борсата "Културен туризъм" е най-голямото и значимо специализирано събитие с международно участие у нас, което се организира със съдействието на Министерството на туризма. Участници в 13-ото издание на културното изложение са представители на над 40 български общини, както и на посолствата на ЮАР, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция, побратимените на Велико Търново градове Твер (Русия), Бурса (Турция), Таршин (Малта), туроператори и турагенти, които презентират на самостоятелни щандове в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.


Днес следобед в рамките на изложението ще се състои и годишната среща на министъра на туризма с кметовете на българските общини, на която ще бъдат обсъдени актуални теми за развитието на туристическата индустрия и партньорството между местната и централната власт в сектора.


Сред съпътстващите програмата събития са традиционният Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа", етнографски изложби и кръгли маси за обсъждане перспективите за развитие на културния туризъм и опазването на културното наследство.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed