19 Апр. 2024

Вие сте тук

Международната кулинарна академияв Добрич получи акредитация от Американската кулинарна федерация

25.02.2014

Международната кулинарна академия в Добрич получи акредитация от Американската кулинарна федерация /ACF/, съобщиха от учебното заведение.


Академията е едва вторият кулинарен институт в Европа, признат от ACF, поясни директорът на училището Мария Полименова. По думите й вместо първоначална акредитация за три години, каквато обичайно вземат учебни заведения извън САЩ, Международната академия е удостоена за срок пет години. Акредитацията от АCF, която е лидер в кулинарната индустрия, е признание за стандарта на професионално обучение в Международната академия.


В Кулинарната академия в Добрич се обучават 140 студенти от 18 държави, посочват от училището. Интернационален екип от преподаватели води двегодишна програма по кулинарни изкуства на английски език. Студентите стажуват във висококласни хотели и ресторанти в Европа, Близкия изток, Южна Африка и САЩ.


Учебното заведение отвори врати през 2008 година с подкрепата на холандското правителство. Училището за подготовка на кадри в туризма разполага с кулинарен театър, учебен ресторант, изба за дегустация на вина, специализирана библиотека.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed