19 Апр. 2024

Вие сте тук

Лондон отново оглави класацията на най-посещаваните градове

03.06.2015

Лондон оглави класация, която прогнозира, че британската столица отново ще бъде най-посещаваният град в света тази година, информира Си Ен Би Си.


Според публикувания днес индекс на МастърКард за градовете, които са световни дестинации (MasterCard Global Destinations Cities Index), 18,82 милиона посетители се очаква да посетят Лондон през 2015 година.


Британската столица оглавява индекса в пет от седемте години, за които е изготвян, като само през 2012 и 2013 година бе изместена от Банкок. Тази година се очаква Банкок да посрещне 18,24 милиона посетители и така се нарежда на второ място в класацията.


Индексът класира 132 града в света по брой посетители от чужбина поне с една нощувка.


Париж, Дубай и Истанбул са на трето, четвърто и пето място със съответно 16,06 милиона, 14,26 милиона и 12,56 милиона посетители, които се очакват тази година.


Десятката се допълва от Ню Йорк, Сингапур, Куала Лумпур, Сеул и Хонконг. В нея влизат утвърдени туристически градове.
Три от четирите града в класацията за най-бързо разрастващите се туристически дестинации са в Азия: Коломбо в Шри Ланка, Чънду в Китай и Осака в Япония, допълва ДПА.


Лондон оглавява и класацията за разходите на туристите с 20,2 милиарда долара на година, следван от Ню Йорк - 17,4 милиарда и Париж - с 16,6 милиарда долара.


Прогнозите са, че туристите в Банкок ще похарчат 12,4 милиарда долара тази година, отбелязва МастърКард.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed