19 Апр. 2024

Вие сте тук

Кьолн очаква посетители от цял свят със седем вълшебни коледни базара

27.10.2011

Тази зима Кьолн отново ще бъде една от най-привлекателните туристически дестинации. От 21 ноември до 23 декември красивият крайречен град е домакин на седем впечатляващи коледни базара. С директните си полети от София до Кьолн нискотарифната авиокомпания Germanwings ви дава възможността да се потопите в несравнима коледна атмосфера с аромат на канела и да се заредите с красиви емоции за предстоящите празници.

Развлекателни програми, изкушаващи вкусотии, прекрасни ръчно изработени сувенири са нещата, които обединяват иначе толкова различните коледни базари на живописния немски град.

Най-впечатляващият от тях е този пред Кьолнската катедрала. Най-голямата му атракция е блестящата шатра, на чиято сцена ще бъдат представени повече от 100 различни и атрактивни програми. Там ще намерите и луксозни ръчно изработени подаръци, апетитни ястия и ароматни напитки.

Един непринуден и приветлив коледен базар ще откриете в сърцето на Стария град. Традиционни работилнички, прекрасно украсени колибки, омайни малки алеи и скрили се на всеки ъгъл симпатични гномчета придават специфичен чар на базара.

Посетителите на Ангелския базар ще бъдат омагьосани от кокетните дървени колибки и качествените продукти, които могат да намерят в самото сърце на града. За близките си може да изберете очарователни ръчно изрисувани коледни играчки и изящни сувенири, докато похапвате ароматни джинджифилови сладки и отпивате от традиционния зимен пунш.

Приказният коледен базар на Рудолфплац е вашият най-добър избор ако решите да пътувате със семейството си. Той привлича основно най-малките. Темата на шейсетте колибки от комплекса е Приказките на Братя Грим. Вашите деца ще могат да посвирят коледни песни с Бременските музиканти, да хапнат сладки изкушения с Хензел и Гретел и да танцуват с Пепеляшка.

Елегантният крайбрежен коледен базар пред Шоколадовия музей е разположен сред живописния пейзаж на река Рейн и предлага подбрани продукти и вълнуваща програма. Не пропускайте да си купите апетитен макет на готическата катедрала, направен от шоколад.

От най-големия плаващ коледен базар в Европа се открива магична гледка към Стария град и Кьолнската катедрала. Автентичните сергии и колибки са разположени на кораб, което прави преживяването неповторимо. Ще откриете красиви произведения на изкуството, както и примамливи кулинарни предложения, които ще задоволят всеки вкус.

Коледният базар в Градската градина е артистичен, с оригинален стил и разбира се, обвързан с природата и традициите. Той е различен, защото дава на посетителите си уникалната възможност да забравят стреса покрай Коледното пазаруване. Седнете удобно на някоя пейка сред дърветата и се насладете на греяно вино, традиционна яхния и вкусни тарталети, всичко приготвено с продукти собствено производство. За доброто ви настроение ще се погрижат кукловоди, разказвачи на приказки и джаз оркестър на живо.

 

Повече информация за коледните базари в Кьолн можете да намерите на www.cologne-tourism.com. Пътниците могат да закупят изгодни билети от София до Кьолн на www.germanwings.com.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed