19 Март 2024

Вие сте тук

Круизните компании избягват Черно море заради ситуацията в Украйна и Русия

26.02.2015

 

Някои круизни оператори не се чувстват в безопасност да плават в Черно море заради сложната ситуация в Украйна и Русия и това ще доведе до спад в този вид пътувания. Това съобщи БТА, позовавайки се на директора на пристанище "Бургас" Диян Димов.

 

 

Според него  за Бургаското пристанище е от изключителна важност да привлече оператори, които извършват туристически пътувания в Средиземно море.

 

 

Круизният туризъм и предизвикателствата, които поставя пред крайбрежните икономики, е една от основните теми, които ще се обсъждат на предстояща международна конференция за морския круизен туризъм в Брюксел. Тя ще се състои на5 и 6 март под наслов "Европейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни".

 


Надявам се да убедим круизните оператори, че Бургас и регионът са атрактивни за техните туристи, каза Димов. Той добави, че в Брюксел ще се обсъжда и бъдещето на пристанищата, процеси, предизвикателства, управление на пристанищните дейности, планиране на кейовата дейност и на атрактивни инвестиции, пасажерските терминали и безопасността на морските операции.

 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed