19 Март 2024

Вие сте тук

Канада и Аляска - по-достъпни по вода за българите

23.04.2015

Пътешествията по вода с модерни пасажерски кораби продължават да стават все по-достъпни за туристите от България, констатират от Българското круиз общество. С новите визови облекчения на Канада за българи от следващата 2016 година световни топ дестинации като Аляска, Нова Англия/Източна Канада и Хавайските острови с тръгване или пристигане във Ванкувър стават все по-близки за нас.


Единственото, което е необходимо да направят притежателите на виза за САЩ, е онлайн регистрация в Електронната система за разрешение за пътуване на Канада (Electronic Travel Authorisation), се напомня в прессъобщението.


Самото вписване в Системата ще струва 7 канадски долара и ще отнема едва няколко минути. Разрешението ще бъде получавано онлайн също за няколко минути. Ще се изисква основна биометрична информация, както и копие на паспорта на пасажера. Всяко получено разрешение за пътуване в Канада ще бъде със срок на валидност пет години.


Сезонът на круизите в Аляска е от май до септември. Добра възможност е в едно пътуване до там да се комбинират Аляска и Хавайските острови. Така в една ваканция са налице, от една страна, ледници и глетчери, а от друга - романтични плажове, полюшващи се палми и цялата хавайска култура от музика, танци и кухня.


Сезонът на круизите в Нова Англия, Квебек, Халифакс и Източна Канада традиционно е през пролетните, летните и есенните месеци, от април до октомври.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed