18 Апр. 2024

Вие сте тук

Гордън Рамзи внася британски привкус в кухнята на Лас Вегас

01.02.2013

Прочутият шеф Гордън Рамзи възнамерява да внесе малко британски привкус вкулинарната палитра на Лас Вегас, съобщи RestaurantNews.com.

 

През миналия уикенд той курсираше между двете си заведения в американската столица на хазарта. За да ознаменува официалното откриване на двете заведения, миналата неделя той се движеше между тях в типичен за Лондон червен дъбълдекер, пише изданието. Пред почитатели на кулинарното изкуство той направи истинско шоу, в което чрез методи на готвене и съставки демонстрира с какво двете му заведения се различават от всички други, предлагащи бургери в Лас Вегас.

 

С интервал  по-малко от седмица в края на миналата година Гордън Рамзи отвори двете си заведения  в Меката на американския хазарт - Ramsay Pub & Grill в емблематичния хотел Caesars Palace и Gordon Ramsay BurGR в  Planet Hollywood Resort & Casino. Подобно събитие се случва за пръв път на ласвегаския Стрип, коментираха ресторантски критици. С това заведенията на Гордън Рамзи, отворили врати в Лас Вегас в рамките само на година, станаха три. 

Според самия Рамзи досега на Стрип й липсваха хубави заведения за бургери с автентичната атмосфера на пъб и грил.

 

В Gordon Ramsay Pub & Grill, който разполага с общо 290 места, известният шеф иска да създаде типичната обстановка на британски пъб,  в който се сервират шотландска сьомга, агнешки котлети, задушено по ирландски, телешки ребърца, както и типичното телешко печено,  характерни за британския пъб. Предлагането се допълва от 24 вида наливни бири и 64 вида бутилирани, от които могат да избират посетителите на заведението.

 

Името на второто заведение – BurGR, комбинира идеята за бургер и инициалите на прочутия шеф, за да няма съмнения в качеството на предлаганата храна. Тук ще се сервират традиционни бургери, пържени картофки и млечни шейкове, към които се добавят китайски пелмени на пара със свинско шкембе, пържени сладки картофи, поръсени с ванилова захар и „пудинг шейк“ – комбинация от млечен шейк и пудинг. За всички ястия ще се използват само свежи и качествени съставки. Специално внимание ще се обръща на метода на приготвяне на храната.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed